Menu

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. 

Sportfysiotherapie is ook gericht op sporters die door blessure of ziekte niet in staat zijn om hun sport uit te voeren of klachten hebben tijdens het sporten.

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie. 

Onze sporttherapeut zal een behandeling afstemmen op uw aandoening. Dit kan bestaan uit mobilisaties, massage technieken, taping, een aangepast trainingsschema en andere mogelijkheden. De intensiteit van de training zal gecontroleerd opgevoerd worden om u terug op het oude niveau te krijgen. Het trainingsschema kan gericht zijn op coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en/of conditie. Wanneer mogelijk word er sport specifiek getraind.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. 
De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk of een sportmedische afdeling van het ziekenhuis. Steeds vaker is hij werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. U wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar u wilt blijven sporten als dat kan en uw conditie behouden.

Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Er wordt gekeken naar uw motoriek en uiteraard wordt de blessure die ontstaan is geanalyseerd. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

|Uw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. U krijgt een sport-specifieke training, welke uiteraard functioneel is, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Daarnaast is overleg mogelijk met uw trainer over een aangepast trainingsschema zodat u van alle kanten goed wordt benaderd. U merkt dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert.

Hierbij wordt natuurlijk uw uiterste inzet verwacht om dit alles samen tot een goed einde te brengen.

Voor welke klachten en vragen is sportfysiotherapie geschikt?
•    Sportblessures
•    andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
•    blessurepreventie advies
•    advies in uw keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel
•    sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering eerste hulp bij sportongevallen

Zoals u heeft kunnen lezen, de sportfysiotherapeut in onze praktijk is voor de recreatieve en de gevorderde sporter, ongeacht welke leeftijd. Graag helpen wij u om zo snel mogelijk weer uw sport op te pakken en terug te komen op uw oude niveau. Ook voor preventief beleid hierbij bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Contactgegevens Goes

's-Gravenpolderseweg 4 G
4462 CG Goes
T. 0113-25 00 97
M. 06-52381963

info@fysiotherapiedetol.nl