Menu

Algemene fysiotherapie

Fysiotherapie
Fysiotherapie en alles wat hieronder valt is een vakgebied en therapie waar men aan het goede adres is als het gaat om problemen op het gebied van het menselijke bewegingsapparaat. De fysiotherapeut is op dit terrein deskundig en behandelt patiënten die worden belemmerd tijdens het bewegen of hierbij beperkt worden tijdens het dagelijks functioneren. Klachten die hun oorsprong kunnen hebben op het gebied van gewrichten, spieren en andere structuren die te maken hebben met steun- en bewegingsapparaat van ons lichaam kunnen samen met u door de fysiotherapeut aangepakt worden. Hierbij wordt er afhankelijk van uw hulpvraag en samen met u gewerkt om gestelde behandeldoelen te behalen.

Het doel van de behandelingen kan bijvoorbeeld zijn:
•    verbeterd functioneren van (deel)gebieden van het lichaam
•    optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening
•    het weer kunnen oppakken van uw dagelijkse activiteiten
•    verminderen van pijnklachten
•    ontspanning
•    verhelpen en trainen bij blessures en sportgerelateerde klachten

De fysiotherapeut baseert zijn werk op wetenschappelijke inzichten en vertaalt die kennis in de praktijk.

Fysiotherapie kent onder andere de volgende specialisaties, waarbij u voor bijna alle vormen en aandachtsgebieden terecht kunt in onze praktijk. Indien niet aanwezig verwijzen wij u door naar een collega praktijk.

Met óf zonder verwijzing van de huisarts en specialist kunt u bij ons terecht voor klachten bij het bewegend functioneren. Dit kunnen bijvoorbeeld sport- of werk gerelateerde klachten zijn, maar ook klachten die het gevolg zijn van een onderliggende aandoening zoals COPD of hartproblematiek. Een fysiotherapeut richt zich dus niet alleen op het genezen van aandoeningen, maar ook op het verminderen van de beperkingen die het gevolg zijn van een aandoening of ziekte.  

Bij uw eerste bezoek wordt er tijdens de intake gestart met een vraaggesprek, zodat de fysiotherapeut voldoende inzicht krijgt in onder andere de soort en mate van beperkingen, het beloop van de klacht, de hulpvraag en verwachtingen van de patiënt. Hierna volgt het lichamelijk onderzoek, waarna de fysiotherapeut zijn/haar bevindingen bespreekt met de patiënt. Samen wordt er een passend en persoonlijk behandelplan opgesteld. De fysiotherapeutische behandeling is dus gebaseerd op de bevindingen van het lichamelijk onderzoek en vooral op de hulpvraag van de patiënt.
De behandeling kan verschillende doelen hebben, zoals het verbeteren of het in stand houden van het bewegend functioneren. De behandeling kan bestaan uit o.a. mobiliseren, oefentherapie, advies, begeleiding, massage en vaak een combinatie hiervan. Met name met als doel het bereiken van uw hulpvraag.


Indien noodzakelijk of gewenst kunnen de behandelingen ook bij u thuis plaatsvinden. De fysiotherapeut die u behandeld zal dan u thuis bezoeken en wanneer de situatie het toelaat het vervolg van de behandelingen plaats laten vinden op het praktijkadres bij u in de buurt. 
Op het praktijk adres zijn meer faciliteiten aanwezig om de behandelingen uit te voeren en de doelstellingen betreffende uw hulpvraag te realiseren. 

Contactgegevens Goes

's-Gravenpolderseweg 4 G
4462 CG Goes
T. 0113-25 00 97
M. 06-52381963

info@fysiotherapiedetol.nl