Menu

Sportbegeleiding

Sportmedische Begeleiding
Fysiotherapiecentrum “De Tol” is op gebied van sportmedische begeleiding bij meerdere verenigingen in verleden en nu actief. Marco Tolhoek, Kevin van Kershaver nemen de sportmedische begeleiding op zich.

U kunt bij de fysiotherapeut terecht wanneer u vragen heeft over uw sportblessure, behandeling wenst of juist sportmedische begeleiding wenst bij de sport die u beoefent.
Een blessure is altijd een tegenvaller voor een sporter. U zal zo snel mogelijk en verantwoord terug willen keren naar uw sportactiviteiten op niveau. Sportmedische begeleiding is een belangrijke schakel in de begeleiding van de sporter, zowel op topsportniveau als voor de wedstrijdsporter en de recreatieve sportman of sportvrouw. Meestal is het menselijk lichaam zelf in staat het natuurlijk herstel te regelen, maar als een blessure de training belemmert of verhindert, kan een fysiotherapeut die hier affiniteit mee heeft hierin ondersteuning bieden. Net als u streeft de fysiotherapeut naar optimaal (functie)herstel om weer te kunnen functioneren als vanouds. Tevens zetten wij er ook op weg om herhaling van de blessure te voorkomen.

De taak van de fysiotherapeut is het op een juiste wijze doorlopen van een sportrevalidatietraject en het scheppen van randvoorwaarden om het genezingsproces te stimuleren. Kennis van beschadiging van weefsel geeft veel duidelijkheid over het beloop van een blessure. Moeder natuur is onze beste genezer, maar zorgvuldig omgaan met de blessure is van het groot belang. Elk trainingsschema vraagt om een eigen opbouw, eerst voorwaardenscheppend en vervolgens meer specifiek. Alle soorten sportbeoefening vragen om een eigen aanpak. Er wordt gewerkt met sportspecifieke trainingsprincipes om naast de lokale belastbaarheid (lees blessure), indien nodig, ook de algemene belastbaarheid (conditie e.d.) voor de lange termijn te verbeteren. De fysiotherapeut werkt niet alleen met geblesseerde sporters, maar geeft ook preventief adviezen. 

Tevens is er ruimte om stil te staan bij wat een blessure jou kan leren en opleveren. Wat maakt het dat je lijf sterk is en blijft? wat maakt je lichaam nu kwetsbaar? Grenzen verkennen van eigen kunnen is spannend en nooit zonder enig risico. Dit is precies hoe je in een revalidatietraject middels bewegen met de nodige hulp, oefent en traint om grenzen in jouw eigen lijf te herkennen en verleggen.

Binnen de praktijk is er ruimte voor het samen met de fysiotherapeut, 1 op 1, dit revalidatietraject te volgen. Wanneer doelen bereikt worden wordt een trainingsschema aangepast en nieuwe doelen kunnen worden gesteld als deze realistisch zijn.

Eveneens bestaat er de mogelijkheid om zelfstandig te sporten middels onze TRAIN U FIT KAART. de fysiotherapeut legt u graag uit hoe een en ander in zijn werk gaat. U kunt dan gebruik makend van de trainingsfaciliteiten meer zelfstandig sporten waarbij de fysiotherapeut uw schema "up to date" houdt.

Contactgegevens Goes

's-Gravenpolderseweg 4 G
4462 CG Goes
T. 0113-25 00 97
M. 06-52381963

info@fysiotherapiedetol.nl