Menu

Medical Taping Concept

Medical tape is een elastische tape welke de bewegingsvrijheid van een gewricht niet belemmerd. Het ondersteunt het herstelproces van het lichaam door de functie van de spieren te ondersteunen.

Door een trauma ontstaat er een ontstekingsreactie wat zorgt voor zwelling. Deze zwelling veroorzaakt een drukverhoging op de omringende weefsels wat zorgt voor een verstoorde bloedcirculatie en lymfeafvoer. Hierdoor ontstaat er pijn. De tape lift de huid iets op waardoor er meer ruimte ontstaan bij de lymfevaten, haarvaten en pijnreceptoren. Dit zorgt voor pijndemping en voor circulatieverbetering.

Naast pijndemping en de bevordering van het herstel van spieren kan de tape gebruikt worden voor afvoer van lymfe (vocht), herstel van littekens door stimulatie van ingroei lymfevaatjes en bevorderen van een juist bewegingspatroon van een gewricht door de banden te ondersteunen. Hiervoor worden verschillende tape-technieken gebruikt. 

Voorbeelden van aandoeningen waarbij de tape gebruikt kan worden zijn de volgende: een spierruptuur, littekens, tenniselleboog, COPD, lage rugklachten en instabiliteit van een gewricht. Taping word afgeraden bij trombose, huiddefecten, ernstige trauma’s, carcinomen, irritatie door de tape, huidafwijkingen en diabetes. Bij zwangerschap wordt voorzichtigheid geboden. 

Wij geven u de mogelijkheid om de tape één keer uit te proberen. Mocht dit het gewenste effect hebben dan kunt u een rol tape van ons afkopen. Mocht u twijfelen of medical taping voor u een optie is dan kunt u dit altijd aan één van onze fysiotherapeuten vragen.

Contactgegevens Goes

's-Gravenpolderseweg 4 G
4462 CG Goes
T. 0113-25 00 97
M. 06-52381963

info@fysiotherapiedetol.nl