Menu

Kevin van Kershaver

Kevin van Kershaver, Fysiotherapeut
BIG-nummer 89920171504
 
 
Mijn naam is Kevin van Kershaver en ik ben sinds september 2015 als fysiotherapeut aan de slag gegaan bij Fysiotherapie Centrum de Tol als algemeen fysiotherapeut. Nadat ik in 2015 mijn opleiding tot fysiotherapeut heb afgerond op de Avans in Breda, ben ik direct in de praktijk van Marco Tolhoek gaan werken. Fysiotherapie centrum de Tol is een erg leuke praktijk om in te werken. Voornamelijk omdat ik een zeer variërend aanbod aan klachten zie in de praktijk. De klachten kunnen zowel neurologisch, orthopedisch of van interne aard zijn.
 
Ik ben iemand die graag behandelt met een holistische visie. Hierin kijk je naar meerdere aspecten binnen de mens. Ik probeer niet alleen te behandelen om de klacht weg te nemen, maar er ook voor te zorgen dat het niet meer terug komt. Daarvoor moet je proberen niet alleen je aandacht te vestigen op het desbetreffende weefsel, maar ook de manier waarop de persoon in kwestie omgaat met de klacht. Een belangrijke term die ik vaak gebruik zijn herstel belemmerende factoren. Hier ga ik graag samen met de patiënt naar op zoek om zo de oplossing van de klacht op de lange termijn te vinden.
 
Sinds een tijd houd ik me bezig met de nieuwe behandeltechniek dry needling. Dit is een techniek voor het behandelen van pijn in spieren of bindweefsel. Deze pijn is vaak een veroorzaker van de veelgenoemde uitstralende pijn. Veel mensen denken dat uitstralende pijn alleen van neurologische aard is en dat hierbij druk op de zenuwstructuur moet worden uitgeoefend. Dit is echter niet altijd het geval. Het grootste gedeelte van de uitstralende pijnen wordt gecreëerd in de spieren en bindweefselketens. Dit komt omdat in de spieren zogenoemde "knopen" ontstaat die strakke banden trekken in de spier. Door middel van de dry needling technieken trachten wij een prikkel te geven in die spierknopen zodat de strakke banden loslaten. We beogen dus een verandering in de lengte van de spier.
 
Een ander aspect waar ik me regelmatig mee bezig houd in de praktijk is Core-stability. Core-stability training is eigenlijk een verzamelnaam voor het trainen van de rug en buik spieren. Meestal heeft dit als doel de rug sterker en meer belastbaar te maken zodat rugklachten minder frequent voorkomen. De meeste mensen waarmee ik deze training uitvoer, hebben meerdere episodes van klachten achter elkaar in een relatief korte tijd. De training is in het algemeen bedoeld de balans tussen de kleine stabiliserende spieren en de grote bewegende spieren te optimaliseren. Uit onderzoek blijkt dat bij chronische lage rugklachten de functie van de kleine stabiliserende spieren wegvalt en overgenomen wordt door de grote bewegende spieren. Dit zorgt vaak voor een slecht belastbare en slecht bewegende rug. Door middel van deze training willen we deze balans herstellen. Ook bij revalidatie na operaties in de rug wordt deze training vaak ingezet. Deze training geef ik zowel individueel in fysiotherapeutische consulten, als in groepsverband.
 
Zelf ben ik een positief ingesteld persoon die zich flexibel probeert op te stellen naar de mensen om me heen. Iemand die normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan en op zoek is naar evenwicht in het leven. Dit probeer ik ook uit te dragen binnen mijn vak. Buiten mijn werk vind ik het leuk om verschillende sporten uit te voeren. Hieronder vallen hardlopen, fitness, wielrennen en mountainbiken. Daarnaast ben ik een persoon die graag gezelligheid opzoekt samen met vrienden en familie. 
 
Mijn werk bestaat uit:
- werkzaamheden algemeen fysiotherapeut
- werkzaam in de vestiging Goes
- Uitvoeren van Dry needling behandeling
- Toepassen van Shockwave therapie
-Training Core-stability
 

Contactgegevens Goes

's-Gravenpolderseweg 4 G
4462 CG Goes
T. 0113-25 00 97
M. 06-52381963

info@fysiotherapiedetol.nl